Neked ki a közönséged?

man-984307_640Úgy tartják Assisi Szent Ferenc a híres szerzetes az erdő madarainak és állatainak prédikált. Ha Te is az a fajta zenész vagy aki  csak magának játszik vagy nagy ritkán a családnak vagy a barátainak akkor ez az oldal nem neked szól.

Ez az oldal azoknak szól akik zenészként ismertek akarnak lenni, vagy akár egyenesen a zenélésből akarnak megélni. Ha arra vágytál, hogy az emberek megismerjék a dalaidat, vagy ahogyan játszol, vagy énekelsz, akkor ez neked szól. Ha azt szeretnéd, hogy ha meghallják a neved rögtön tudják, ki vagy, akkor jó helyen jársz.

Ha azt akarod hogy a videóid minimum ötszámjegyű nézettséget hozzanak akkor ez az oldal Neked szól.

Mi az Alföldi Stúdióban akkor kezdtünk el zenészeknek szóló csomagokat összeállítani, amikor megláttuk mennyire nehéz valakinek ebben a műfajban ismertté tennie magát.

De hogyan válhat igazán ismertté egy művész?

A legtöbb embernek erre ugyanaz a válasza. Ha nagyon jó vagy, ha jó minőségű a zenéd akkor fel fognak rád figyelni. És az egyik igazán szomorú dolog, hogy ez egy óriási hazugság ami hosszú, hosszú éveken vagy évtizedeken át tart jobb sorsra érdemes művészeket teljes ismeretlenségben.

Egyik demó felvétel a másik után, egy pár TV felvétel valami együttesnek látszó csapattal a háttérben, valami videóféle ahol képek váltogatják egymást a zenére és a várakozás, hogy egyszer majd valaki felfigyel rád, felfedeznek és onnantól kezdve minden jó lesz.

Az évek pedig telnek és telnek a videóidat megnézi pár száz ember és valahogy senki sem akar felfedezni.

És a végén az ember elkezd azon gondolkodni, hogy talán nem elég jó…

Vesz egy jobb hangszert, egy jobb keverőpultot csinál pár új stúdiófelvételt és reménykedik újra…

concert-768722_640Nehéz, nagyon nehéz megemészteni azt, hogy a sikered nem csak attól függ mennyire vagy jó. És még sokkal nehezebb megemészteni azt, hogy a tehetséged magában sosem lesz elég ahhoz, hogy elég ismert legyél. Ezzel egy zenész sosem akar egyetérteni akkor sem amikor már évek, évtizedek óta próbálkozik és még mindig nem történt semmi.

Az igazság nem mindig kellemes vagy könnyen emészthető. De az igazság az, hogy akik ma ismeretek, akiknek tudják a nevét, azok vagy rettentően jók a saját marketingjükben vagy valaki igen jól megcsinálja ezt helyettük.

A tudatosan felépített marketing annyira erőteljes hatású, hogy még átlagos előadókat is az élvonalba tud tolni.

Ez csinál ismertséget. És aztán tehetséged karriert. De senki nem tud karriert csinálni amíg nem ér el egy nagyobb ismertséget.

A zenészek hajlamosak alábecsülni a marketing jelentőségét. Kivéve azok akik sikeresek. Ők tudják mi az ami az ismertséget hozza.

Mi nem vagyunk zenészek mi a marketinghez értünk:

.